Aktiviteter på Dønna

Dønna Rorbuer Bøteriet AS

Ulike Aktiviteter på Dønna

Her er litt info om ulike aktiviteter og steder man kan besøke når man er på Dønna.

Stand Up Paddling

SUP som det også kalles, her kan du melde deg på kurs som foregår på Dønna.

 

Visst du trykker deg inn på lenken nedenfor eller søker opp "Sup Dønna" inne på Facebook kan du få nermere informasjon

 

SUP Dønna drives av Tove Alfheim.

 

Dønnes Kirke

Den antas å ha blitt bygget en gang mellom 1200 og 1300 på turftene av en enda eldre kirke. Den er påbygget to ganger og siste gang i 1866 ble den utvidet til triangelkirke og utstyrt med løkkuppel, lik den man finner på Alstahaug kirke og Herøy kirke. Kirken er fortsatt i bruk og åpen for omvisning om sommeren og ellers på forespørsel.

Kilde: Helgeland Reiseliv as

Dønnamannen

Dønnmannen (858 moh) ligger på øya Dønna. Turen er klassifisert som utfordrende – og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Beregn ca 5 – 6 timer på turen.

Dønnes Gård

Dønnes Gård har en historie som går vel 800 år tilbake i tid. Det er imidlertid gjort flere funn fra yngre jernalder på eiendommen. Gjennom 700 år var stedet hovedsete i Dønnesgodset, en av Nord-Norges største godssamlinger.

Sjarken Festivalen

Sjarkenfestivalen er en Musikk/fiskefestival i Dønna Kommune, Nordland. Arrangert første gang i Juli 2017. Festivalen er på plass i 2018 også fra 26-29 Juli!

 

Festivalen holder nært til Bøteriet og kan besøkes av alle på dagtid.

Fallosen på Glein

Det 1600 år gamle fruktbarhetssymbolet av marmor kom tilbake til Dønna i 1993, etter mer enn 160 år i et nedstøvet magasin på Historisk Museum i Bergen.

Telefon: 75054920

Mail: boteriet@yahoo.no

Følg oss på facebook

Copyright © Dønna Rorbuer Bøteriet AS 2018.